Φιάσκο με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013

Φιάσκο με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013

Αρ. Πρωτ. 10205/01.02.2011

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Σε φιάσκο οδήγησε η Κυβέρνηση την ανατεθείσα στη χώρα μας  διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Οι αποτυχημένοι χειρισμοί της, οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση που θα αναδείκνυε το προφίλ και το κύρος της χώρας μας στο εξωτερικό, οδήγησαν την αρμόδια Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων στην απόφαση της αφαίρεσής τους από τη χώρα μας. Αιτία για αυτή την εξέλιξη, ήταν η διαρκής αναβλητικότητα που υπήρχε εκ μέρους της Κυβέρνησης, κυρίως στο θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών.

Συγκεκριμένα, παρόλο που στον φάκελο της χώρας μας κατατέθηκε η πρόταση για τη δημιουργία δυο χωριών, ένα στο Βόλο και ένα στη Λάρισα, τελικά τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε η φιλοξενία των αθλητών σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που κατόρθωσε να διεξάγει το 2004 τους πλέον πετυχημένους στη σύγχρονη ιστορία τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι εμφανής η ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία παρά το γεγονός ότι εγγυήθηκε τη διεξαγωγή των αγώνων, εν τέλει κατέληξε την όλη διοργάνωση σε φιάσκο και έπληξε το προφίλ και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Για ποιους λόγους αφαιρέθηκε η διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τη χώρα μας;

- Ποιες εξηγήσεις δίνει για τη συγκεκριμένη απόφαση-κόλαφο για τη χώρα μας, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, την οποία βαρύνει άλλωστε  το φιάσκο της ακύρωσης της  συγκεκριμένης διοργάνωσης;  

Απάντηση Υπουργείου